Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bayer Zsolt és a harag
  2008-03-26 23:08:45, szerda
 
  Bayer Zsolt és a harag



Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna.


Ingoványos talajra lépek ezennel. Zsidótéma, húha. Méricskélem is, mit írhatok, mit nem, figyelem az akadályokat, nehogy felkenődjek valamellikre, amelyen ott díszeleg a szép, fröccsöntött, tömegtermelt dombornyomat: antiszemita!

Előrebocsátom: nem azért méricskélek, mert takargatnivalóm van, mert mondjuk szívem mélyén valóban ott lobog az antiszemitizmus ördögi tüze. Nem lobog. Hanem azért, mert tudom, hogy ezen a pályán bizony meg kell gondolni-fontolni minden sort, minden vesszőt. Nekem legalábbis. Csupán azért, mert nem valamely baloldali sajtóterméknek körmölöm rendszeresen a sorokat.

Márpedig aki nem a ballib akol báránykája, s mégis van olyan botor, hogy a zsidóság-antiszemitizmus kérdéskört akár csak érintőlegesen is említeni merészeli, az legalábbis gyanús. Ha nem gyanús, akkor azért gyanús. Jól leplezi az átkozott nácija.

Nem a levegőbe beszélek. Nem is olyan régen megtapasztalhattam, ahogy egy asztaltársaságnál befolyásos MSZP-politikus rettegett a nyilasoktól, s várta, hogy majd én képviselem néhány tucat elborult agyú honfitársunkat a beszélgetésben. Elmebajjal vegyes rettegés remegett a szemében, amint csak úgy, reflexből rám testálta a szerepet, amelyért nem álltam sorba. Csupán annyit mondtam, hogy némileg sarkítottnak érzem az illető értelmezését, mely szerint az 1956-os forradalmat a nyilasok csinálták, és így az nem más volt, mint mocskos ellenforradalom. Ez bőven elég volt ahhoz, hogy tőlem, a mezei skriblertől ,,féljen" egy hatalomban lévő politikus. Abszurd volt a helyzet, s egy idő után megszántam a szerencsétlent.

Nem is szívesen bonyolódom tehát efféle témákba, csakhogy most helyzet van. Száz felháborodott ,,értelmiségi" - köztük Kende Péter újságíró, Vásárhelyi Mária szociológus - írta alá azt a nyílt levelet ugyanis, amely Széles Gábornak küldetett tegnap. A Magyar Hírlap tulajára Bayer Zsolt múlt heti publicisztikája miatt rontanak neki, az írás ugyanis szerintük vízválasztó, amelyben a Horthy-idők óta először vállalja egy szerző nyíltan antiszemitizmusát. Íme, a kifogásolt sorok:

,,1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust."

Bayer Zsolt ebben bizony téved. Teljesen mindegy, hogy zsidó-e vagy nem zsidó-e az a bizonyos újságíró, aki őt vagy a Fideszt undorító módon, nemtelen eszközökkel gyalázza. Sőt, az antiszemitizmust nem indokolja az sem, ha éppenséggel valóban pesti és valóban zsidó az a bizonyos újságíró. Mégsem hiszem, hogy Bayer antiszemita. Ahogy nem hiszem Karinthy Ciniről sem, akinek naplójából szintén szerepel idézet a publicista írásában. Azt hiszem, a harag adta a tanácsot, amikor Bayer leírta ezeket a sorokat. Az meg ugye rossz tanácsadó. Le kell győzni. Bayernak is sikerült a cikk végére, ahogy kiírta magából.

Volt mit kiírnia. Az ugyanis, ami kiváltotta Bayer dühét, szintén ott van a cikkben, csak arra valamiért nem szokás elhatárolódó petíciókkal reagálni. Ungváry Rudolf megnyilatkozásáról van szó, még a népszavazás előttről. Az úriember, akinek barátai most számon kérik Bayertől az általánosítást, azt, hogy zsidóknak nevez egyeseket, pontosan ugyanezt tette. Csak épp nem lezsidózta, hanem legyilkosozta az egész mai magyar jobboldalt, minden egyes tagjában a nyilasokat kiszolgáló házmesterek utódát vélve felfedezni.

Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna. Ezek a figurák erkölcsileg megsemmisültek 2006-ban. Ahogy akkor mosdatták az őszödi szerecsent, azzal magukat törölték ki végleg a komolyan vehető emberek közül. Ennyi maradt hát nekik. Az antiszemitizmus elleni szélmalomharc. Ezáltal összefoghatnak megint, s látszólag újra erkölcsi alapra állhatnak fel.

Szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt. Harcoljatok, ha jól esik.

Stumpf András

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: antiszemitizmust, antiszemitizmus, ellenforradalom, takargatnivalóm, publicisztikája, beszélgetésben, sajtóterméknek, általánosítást, honfitársunkat, megsemmisültek, összefoghatnak, szerencsétlent, értelmiségnek, legyilkosozta, érintőlegesen, előrebocsátom, felháborodott, szélmalomharc, dombornyomat, fröccsöntött, tömegtermelt, valamellikre, sarkítottnak, elhatárolódó, értelmezését, rendszeresen, petíciókkal, skriblertől, harcoljatok, népszavazás, méricskélek, antiszemita, éppenséggel, felkenődjek, erkölcsileg, eszközökkel, bizonyos baloldali, antiszemitizmus ördögi, pályán bizony, ballib akol, legalábbis gyanús, átkozott nácija, levegőbe beszélek, asztaltársaságnál befolyásos, illető értelmezését, 1956-os forradalmat, nyilasok csinálták, mezei skriblertől, hatalomban lévő, nyílt levelet, írás ugyanis, szerző nyíltan, Bayer Zsolt, Kende Péter, Vásárhelyi Mária, Széles Gábornak, Magyar Hírlap, Karinthy Ciniről, Ungváry Rudolf, Dein Kampf, Stumpf András, Heti Válasz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hazára minden embernek szükség...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Julian Brass gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Nevem  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hiányzik  Png rózsa csokor  Neked tudnod kell  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nagyi telefonál  Albert Einsteinről  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Soha ne kedvezz...  Png cica  Akarat  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Paul David Tripp Április 20  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Reggel van  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Png nő  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A másik dolog,  Kerüld el az evangélium örömén...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ágai Ágnes – Csendélet  Akarat  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  Paul David Tripp Április 19  Éretlen vers  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
bizonyos baloldali, antiszemitizmus ördögi, pályán bizony, ballib akol, legalábbis gyanús, átkozott nácija, levegőbe beszélek, asztaltársaságnál befolyásos, illető értelmezését, 1956-os forradalmat, nyilasok csinálták, mezei skriblertől, hatalomban lévő, nyílt levelet, írás ugyanis, szerző nyíltan, kifogásolt sorok, pesti zsidó, arabokat gyalázzák, puszta létezésük, publicista írásában, harag adta, cikk végére, népszavazás előttről, nyilasokat kiszolgáló, figurák erkölcsileg, őszödi szerecsent, komolyan vehető, antiszemitizmus elleni, antiszemitizmust, antiszemitizmus, ellenforradalom, takargatnivalóm, publicisztikája, beszélgetésben, sajtóterméknek, általánosítást, honfitársunkat, megsemmisültek, összefoghatnak, szerencsétlent, értelmiségnek, legyilkosozta, érintőlegesen, előrebocsátom, felháborodott, szélmalomharc, dombornyomat, fröccsöntött, tömegtermelt, valamellikre, sarkítottnak, elhatárolódó, értelmezését, rendszeresen, petíciókkal, skriblertől, harcoljatok, népszavazás, méricskélek, antiszemita, éppenséggel, felkenődjek, erkölcsileg, eszközökkel, értelmiségi, nyilasoktól, forradalmat, szociológus, méricskélem, vízválasztó, akadályokat, házmesterek, képviselem, megszántam, kérdéskört, báránykája, vásárhelyi, kiváltotta, hatalomban, bonyolódom, elmebajjal, legalábbis, kifogásolt, publicista, befolyásos, naplójából, ingoványos, felfedezni, lezsidózta, szerecsent, kiszolgáló, jobboldalt, nyilasokat, indokolja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16051
  • e Hónap: 27162
  • e Év: 180658
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.